کد خبر 1561392
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۳

به گزارش مشرق، غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 23
  • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    30 18
    با قیمتهای سر به فلک کشیده فقط میتونیم عکس خیلی از غذاها رو تماشا کنیم.
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      8 1
      غذا در گذشته دوا هم بود . یعنی تعادل طبع را در غذا و چاشنی ها و سالادها رعایت میکردند که کسی از سردی یا گرمی غذا بیمار نشود بلکه اگر بیماری هم دارد درمان شود . اما امروز ظرف غذا را با بوم نقاشی اشتباه گرفته اند . استفاده از غذاهای چرب و پر روغن با ترکیب پنیر پیتزا که خیلی سرد است موجب رواج بیماری های میشود. اما غذاهای سنتی بر اساس تجربه و علم باارزش گذشتگان محترم دلچسب است
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      5 19
      این غذاها را نخوری بهتر هست چون همشون باعث ناراحتی های گوارشی میشن مخصوصا غذاهای گیلان . بوی سیر و پیاز که بماند
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      7 1
      اتفاقا به عنوان یه گیلانی خدمتتون عرض میکنم غذای هر اقلیمی مخصوص و مناسب ذائقه همون منطقه هست. سیر و پیاز در هوای معتدل و مرطوب شمال نه تنها بوی بدی ایجاد نمی کنه که مصرفش بسیار متداول و مفید هست. بنابراین خیلی از پرهیزهای طب سنتی در خطه شمال ناکارآمد است.
    • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      5 2
      من غذاهای گیلانی را دوست دارم ضمنا غذا با سیر و پیاز طعم بهتری پیدا می کنه گوجه بامجان هم در هر غذایی باشه عالی میشه
    • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      3 1
      قیمتها سر به بالاتر از فلک هم بکشه هم عکس خیلی از غذاها را تماشا میکنی هم بیشتر از تماشا همشون رو میل میکنی. خوب میخوری و خوب میپوشی و غر میزنی. آره دیگه تو از سر قحطی داری گرسنگی میکشی و دنده هات زده بیرون. موجود دوپا
  • IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    35 12
    درد و بلای رشتی ها بخوره تو سر اونایی که میرن رشت رو سفره رنگین مردم شمال میشینن و بعد میگن بی غیرت...
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      9 8
      زمان قاجار که زنها حق رفتن به مدرسه رو نداشتند، اولین مردمانی که به دخترهاشون اجازه درس خوندن دادند رشتی ها بودند، وقتی این خبر به شهرهای دیگر رسید، مردمانشان می گفتن رشتی ها چقدر بی غیرت هستند که دخترانشان را به مدرسه میفرستن! زمان قاجار رشتی ها به درجه ای از فهم و شعور رسیده بودند که امروز برای خیلی اقوام قفله!
  • US ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    23 26
    این غذا ها با مزاج هر کسی سازگار نیست جز خود شمالی ها
  • IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    54 9
    تنوع غذاییشون خیلی زیاد است ولی بیشترشون فقط به مذاق خودشون خوشایند و سازگاراست.
    • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      16 7
      در غذاهاشون خیلی از سیروپیازوبادمجون استفاده میکنن که خیلی ها دوست ندارند
    • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      9 6
      در غذاهاشون خیلی از سیروپیازوبادمجون استفاده میکنن که خیلی ها دوست ندارند
    • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      11 10
      برای همینه تور گردشگری غذا از شهر های ایران راه افتاده میان ۲۴ ساعت رشت تا نگاه کنند مردم چی میخورن، مدیونی اگر فکر کنی لب به غذا می‌زنند
    • IR ۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      15 8
      08:03 اعزام تورهای گردشگری به شمال 99درصدشون بخاطرآب وهواوسرسبزی آنجاست و نه بخاطر دیدن مردم و خوردن غذاشون
    • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      5 4
      آقایی که میگی تورهای شمال برای سرسبزی راه افتاده، حتما تورهای غذاخوری دیدم که دارم پیام میدم، روزهای جمعه برو رشت جلو رستوران های معروف صف مردم رو ببین بعد نظر بده، کاش میشد برای مشرق عکس آپلود کنم
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    22 12
    غذاهای جنوب بمراتب خوشمزه تر از غذاهای شمال هست بخصوص غذاهای دریایی جنوب
    • adrian DE ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      واقعا غذای جنوب خیلی خوشمزه تره، اصلا مث این شمالی ها غذاهاشون هم پر روغن نیس ، نمیدونم چی کار میکنن اینقد خوش عطر و خوشمزه میشه. سیر هم نمی زنن ولی گوشت هاشون هم بو بد نمیده اصلا. خیلی عجیبه
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    10 14
    اینهمه غذای بی نظیر و درجه یک سنتی ایرانی داریم بعد اینا چیه اینجا گذاشتی ؟ یکیش رو نمیشه خورد
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      8 6
      تو برو همون نون وسبزیت را بخور چون این غذاها به معده ات نمیسازه
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      3 6
      این سلیقه شماست. لطفا سلیقه خودتون رو به بقیه تعمیم ندید. ما شمالی ها اگه این غذاها رو نبینیم میریم زیر سِرُم. من چند سال با دوستان شمالی جنوب کشور بودیم موقع ناهار فانتزی و خیالبافی ما نام بردن غذاهای گیلانی و تشریح حس نابی بود که موقع خوردنشون به آدم دست میده😀
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    10 9
    از هیچکدومش خوشم نیومد کلا غذای شمالی دوست ندارم
    • مهدی IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      8 3
      سلام دوست عزیز این غذاها رو نخوردی نمیدونی چیه ایرادی نیست وگرنه همه میدونن تو جشنواره جهانی غذاهای محلی اگر اشتباه نکنم تو لهستان غذاهای مخلی گیلان اول شد
    • رضا IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      3 0
      اتفاقا منم شیروانی هستم دو سال تو رشتم بیشتر غذا ها رو خوردم تا الان هم غذایی نبوده که بگم خوشم نیومده مخصوصا سبزی پلو رو خیلی دوست دارم یه بار امتحان کنید بعد نظر بدید ،تشکر
  • فردین FR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    9 5
    سرزمین گیلان جهانی در درون مرزهای ایران بزرگ: دریا، جنگل، کوهستان ،شالیزارها و نارنجستان ها و مردمی فرهیخته با تمدنی کهن به قدمت تاریخ ایران عزیز ما .
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    3 9
    اولین غدا آلو قیسی را ننوشتین!!!!!!! مواد اولیه این غذاها قیمتش اینقدر بالاست که در گیلان هم باید خوابش را دید.ولی اگر اینها را گیر اوردم اینقدر میخورم تا بمیرم .خوردن و مردن بهتر از نخوردن و حسرت خوردن!!!!!!!!!!!
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    1 1
    کجا بود. هفتم دی و دوازدهم دی رفتیم اصلا هیچ کس اطلاع نداشت.
  • ناشناس IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    7 0
    به نام خدا ، اكثر غذاهاي خوشمزه و باكيفيت را مادران قديمي اين سرزمين با عشق درست ميكنند ، خوش به حال كساني كه مادر دارند ، كساني كه مادر داريد خيلي قدر بدانيد ، كه بي مادري خيلي درد آور است.
  • hl IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    10 4
    بهترین غذاها از نظر خوشمزگی و تنوع برای آذربایجان هست که تقریبا به مزاج همه مردم سازگاره
    • IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶
      1 0
      تو هم دیگه از آب گل آلود ماهی نگیر!!! آذربایجان فقط کوفته برنجیش بدنیست ولاغیر
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    3 7
    واقعا شمالیها باید یه نون بخورن صدتا شکر خدا کنندهرچی نعمت خدا داده بهشون از ماهی،خاویار،فندق،زیتون،پرتغال،برنج،........وشکر خدا با رفتار واعمال نشون داده میشه ولی متاسفانه حجاب خانمهای شمالی خیلی ضعیفه ومردانشون هم خیلی براشون مهم نیست
    • IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      1 1
      یعنی در مورد حجاب نگی می میری؟ کلا چشم و فکر عقلتون به حجاب بند شده
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 3
    چند روز پیش رفتم زرشک پلو خریدم 130 تومان برنجش بو میداد گوشتش بو میداد تازمن استخون بود همش البته رشت نه خب وقتی این 130 تومان اینا 1 میلون تومانه
  • حمید IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 1
    قابل توجه اونی که میگه این غذا ها ناراحتی گوارشی میاره و نخورید و بوی سیر و پیاز میده...اگه جنابعالی معده ضعیف داری و مثل سوسول ها از بو ی سبر و پیاز بدت میاد،همون بهتر که سوسیس و کالباس ی که با تفاله و آشغالهای باقی مانده از گوشت مرغ و.‌درست میشه بخوری و کیفشو ببری...البته گرانی غذاهای شمالی هم یک مقوله جداست که از گرانی های طاقت فرسای این روزها و ماه های کشور ما سرچشمه میگیره.
  • DE ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 0
    غذاهای جنوبی هم اکثریت با سیر وتقریبا بدون پیاز هیچ غذایی درست نمیشه، غذاهای سیردار معروف مثل قلیه ماهی،ماهی سبور شکم پر(حشو) ، باغاله پلو سیردار با ماهی و......

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس